CARA LETAK AUTO TRANSLATE ENTRI DALAM BLOG


Tajuk - AUTO TRANSLATE ENTRI BLOG

Kalau korang buka blog ini, di bahagian kanan korang akan nampak Google Translate . Betul tak ? baik, tujuan aku letak google translate adalah untuk memudahkan blogger luar negara untuk membaca blog aku. lebih mudah diorang faham sama macam korang.

TRANSLATE  ENTIRE BLOG

korang boleh try test  dulu sebelum korang letak dekat blog korang.

langkah-langkah untuk letakkan google translate dekat blog :

1.Masukkan nama atau URL Blog korang dekat pautan ni dan kemudian ikut step yang di minta. [ PAUTAN ]

2. Lepas siap, buka dashboard > Layout >side bar > edit Html > paste dekat HTML/Javascript

3. Siap.

korang punya blog akan ada translater macam dalam gambar di atas :3

sekian.

0 comment... add one now

Visitors