ASAM GARAM DUNIA BLOGGER YANG KORANG KENA TAHU !


BLOGGER PICISAN - Kerjaya seorang blogger telah di iktiraf sebagai antara kerjaya sampingan yang mampu di kejar oleh rakyat Malaysia .Namun siapa yang tahu bertapa peritnya dan bertapa susahnya menjadi seorang blogger ini.

Setiap hari menempuhi hidup dengan penulisan demi penulisan. sampai satu tahap, kita sendiri duduk termanggu. " aku nak tulis apa pulak hari ini " itulah ayat sinonim dalam kalangan blogger. Kalau tak percaya, korang buat blog dan alami sendiri . hehehe

tips penulisan blog

aku nak bagi 3 tips untuk korang yang baru nak buat blog dan mungkin perkongsian kepada blogger yang sudah lama berkecimpung dalam dunia blog ini. :)

Tips untuk blogger baru !

1. Sedia Di maki tanpa sebab .

adakala , entri atau post yang korang buat itu akan mendapat pujian . adakala mendapat makian, bersedia untuk mendapat makian lebih baik dari bersedia mendapat pujian. dia punya kesan tu lain macam sikit berbanding kita dapat pujian.
Tips blogger
Duduk dalam Komuniti blogger mampu menguatkan semangat kita dalam ber blog :)

2. Putus Asa entah berapa kali.

" aku nak berhenti jadi blogger " ayat yang selalu keluar dari mulut blogger. tapi hampeh semua tu tipu jerr.. hahaha sebab sayangkan blog yang sudah banyak kita buat. akhirnya hasrat tersebut terpaksa di padam dan di tinggalkan. sayang weh nak tutup blog yang kita dah berkecimpung bertahun-tahun .

3. Bangun selepas Jatuh.

ya ! ini penting bila tak ada semangat, kita akan rasa jatuh dan malas nak bangun. Malas nak update entri, malas nak cari idea dan semuanya malas sokmo lah .tetapi kita kena cepat bangun semula. dunia blog ni penuh dengan persaingan dan persaingan yang paling penting adalah persaingan nak dapat google page rank . atau entri pertama dalam goolge search.

semoga, tips yang aku kongsi ini dapat membantu korang yang baru nak update dan baru nak buat blog untuk terus bersemangat buat blog. kalau korang nak belajar cara nak buat blog atau nak buat duit dengan blog. korang terjah je blog ini ya.

sekian.

p/s : kalau ada yang nak buat duit dengan blog atau media sosial, korang boleh daftar dekat sini - http://bit.ly/1h84uNB

1 comment... add one now

Blogger Blogger September 27, 2016
Did you know that you can shorten your urls with Shortest and make cash for every visitor to your shortened urls.

Visitors