CARA TAMBAH VIEWERS DI BLOG ! VIRAL !



CARA TAMBAH VIEWERS DI BLOG I Pembaca blog merupakan sumber penting kepada sebuah blog. Kalau tak ada pembaca blog macam mana nak sampaikan apa yang kita nak sampaikan. Pembaca blog juga di sebut sebagai viewers blog.

CARA TAMBAH VIEWERS DI BLOG ! VIRAL !

Viewers blog mungkin boleh di kategorikan kepada dua iaitu setia dan pencari maklumat. Apa beza setia dan pencari maklumat ? Setia merupakan pembaca atau viewers yang datang setiap hari hanya untuk membaca blog korang.Tidak specific untuk entri tertentu sahaja, tetapi ia lebih kepada follower korang.

Manakala Pencari Maklumat pula bermaksud orang yang singgah ke blog kita hanya untuk mencari maklumat tertentu berdasarkan keyword yang kita tanam dalam blog kita. Contoh keyword terkini yang menjadi carian pembaca adalah Maharaja Lawak Mega 2016 . Korang pun mesti tengok Rancangan itu kan.

Ada 2 cara untuk tambah Viewers Blog yang aku nak kongsikan di sini.

1. Guna Keyword Yang Betul .

Keyword yang betul amatlah penting kepada sebuah blog.Anda mampu buat atau cari keyword yang akan membantu blog anda duduk dalam first page goole. itu cukup-cukup membantu korang mendapat viewers secara berkala .

2. Viralkan di Media Sosial .

Macam sebelum ini yang aku pernah bagi tips. Viralkan blog anda di media sosial . Dengan cara ini dapat membantu korang untuk mendapat viewers terutamanya dalam kalangan blogger .semakin banyak link blog kita viral, semakin mudah untuk dapat pembaca untuk singgah ke blog kita. ingat, tulis perkara-perkara baik sahaja tau !

Aku harap, tips ini berguna untuk korang. aku pun masih belajar dalam dunia blog ini. apa yang aku kongsikan adalah berdasarkan pengalaman aku menggunakan blog. korang boleh cuba dan jangan lupa kongsikan kepada rakan-rakan lain .

Sekian

jangan lupa tekan " bintang" dekat bahagian link blog ini di sebelah kanan anda .

0 comment... add one now

Visitors