CARA PING ENTRI DENGAN BLOGR.MY !

Setelah sekian lama, aku tak update blog ni, maka dengan hari ini sebagai permulaannya insyaallah. azam kena kuat, usaha pun kena kuat. betul tak ? hehe baik, hari ini aku kongsikan dengan korang cara ping entri dengan blogr.my .

Sebelum ni, ramai blogger merungut mengatakan susah nak ping entri direct ke media sosial dia tanpa perlu buka acc media sosial tersebut. Dengan wujudnya blogr.my ini, korang boleh ping direct terus ke media sosial korang dengan hanya sekai klik sahaja.

bagaimana cara ping entri dengan blogr.my ?

1. korang pergi ke laman blogr.my.
2. log masuk menggunakan account facebook, twitter atau google+ .


cara ping entri dengan blogr.my

3. korang akan di bawa ke dashoard macam dalam gambar di bawah ini

cara ping entri dengan blogr.my

4. korang nampak kotak kaler merah tu ? korang klik situ dan mula masukkan link entri korang di situ.
5. lepas korang masukkan link tu, korang akan di bawa pula ke laman seperti gambar bawah ini .

cara ping entri dengan blogr.my

sebelum korang klik ping, korang kena kategorikan dulu entri korang. di bahagian atas.korang scroll dashboard korang yang macam dalam gambar atas ni.dekat situ korang boleh pilih kategori mana entri korang. lepas itu baru ping ! 

Mudahkan, semoga bermanfaat kepada korang.

sekian

0 comment... add one now

Visitors