Tutorial I Cara edit Gambar !

TUTTORIAL BLOG I Kali ini admin akan ajarkan atau syorkan beberapa medium untuk edit gambar supaya kelihantan cantik .

Antara medium-medium itu adalah :

1. Photoshop
2. Picasa
3. Ilustrator

saya yakin anda mencari teknik yang mudah untuk mengedit gambar. jadi, antara tiga tu, korang tak perlu pun ketiga-tiga tu. hehe kalau nak mudah, korang install app instagram . dan gunakan filter yang ada. kemudian baru lah upload semula ke media sosial lain.

Itu cara paling mudah dan efficient. saya dah cuba dan selalu gunakan cara ini . atau pun korang boleh download apps  untuk handphone korang . kalau untuk kegunaan laptop, saya cadangkan guna salah satu dari 3 software di atas ya .

Semoga bermanfaat !

sekian .


0 comment... add one now

Visitors