21 December 2015

TUTORIAL CARA Ping blog Dalam google Search Engine !


Assalamualaikum,

Ada orang mengadu , macam mana nak letak blog kita dalam carian google. blog aku tak ada yang baca ke ? frust la macam ini. itu luahan seorang blogger. jangan risau, aku kongsikan cara untuk letak blog korang dalam google serach. selamat mencuba !

Baik, insyaallah kali ini aku kongsi kan cara untuk korang masukkan blog korang dalam google search engine . 

Fungsi meletakkan blog dalam carian google . ?


  1. Memudahkan blog korang untuk berada dalam carian google.
  2. meningkatkan pengunjung blog
  3. meletakkan blog korang dalam front page carian google.


caranya mudah sahaja .

1. pergi ke : https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
2. Letak link blog korang di ruang yang di sediakan.
3. klik submit.
selesai.

selepas itu, google akan proseskan blog korang. jangan risau ya. hehehe

sekian.


EmoticonEmoticon