TUTORIAL CARA Ping blog Dalam google Search Engine !


Assalamualaikum,

Ada orang mengadu , macam mana nak letak blog kita dalam carian google. blog aku tak ada yang baca ke ? frust la macam ini. itu luahan seorang blogger. jangan risau, aku kongsikan cara untuk letak blog korang dalam google serach. selamat mencuba !

Baik, insyaallah kali ini aku kongsi kan cara untuk korang masukkan blog korang dalam google search engine . 

Fungsi meletakkan blog dalam carian google . ?


  1. Memudahkan blog korang untuk berada dalam carian google.
  2. meningkatkan pengunjung blog
  3. meletakkan blog korang dalam front page carian google.


caranya mudah sahaja .

1. pergi ke : https://www.google.com/webmasters/tools/submit-url
2. Letak link blog korang di ruang yang di sediakan.
3. klik submit.
selesai.

selepas itu, google akan proseskan blog korang. jangan risau ya. hehehe

sekian. TUTORIAL CARA Ping blog Dalam google Search Engine !

0 comment... add one now

Visitors