TUTORIAL | Cara Letak Page Facebook di Blog .

Assalamualaikum ,
TUTORIAL I Hari ni aku nak sambung update pasal tutorial blog. untuk memudahkan kan korang di samping nak mudah kan aku bila nak buat rujukan nanti. yela, kita bukan nak ingat semua benda betul tak ? bila buat tutorial blog ini. ilmu itu tak lah membazir betul tak ?
Tutorial kali ini berkisar mengenai CARA LETAK PAGE FACEBOOK DI BLOG .
1. Dashboard > Layout > Edit html
                       
2. copy code di bawah dan paste kan di ruang edit html .
<center>
<iframe allowtransparency="true" frameborder="0" scrolling="no" src="//www.facebook.com/plugins/likebox.php?href=https://www.facebook.com/Kataubaid/?fref=ts&amp;width=200&amp;height=290&amp;colorscheme=light&amp;show_faces=true&amp;header=true&amp;stream=false&amp;show_border=true" style="border: 2px; height: 180px; overflow: hidden; width: 300px;"></iframe></center>
3. ubah yang warna merah dengan URL page korang .
4. Klik Save .
5 selesai.
Semoga bermanfaat !
sekian.
blog rujukan : http://www.lyssasecret.com/2015/08/tutorial-kod-iframe-untuk-like-fanpage.html#.VdO31vmqpBd
TUTORIAL | Cara Letak Page Facebook di Blog .

0 comment... add one now

Visitors