31 December 2015

Kenapa bila klik link blog tapi sampai ke Lynk.my


Nanti aku ajar macam mana nak daftar ya !
Semalam, aku baru try satu benda. cuba teka apa ? hahaha aku cuba link.my . Benda apa ini ? Benda lebih kurang macam makan cekodok time hujan. haha tak dela, benda ini di gunakan untuk mendapatkan link entri yang pendek.

selalu kalau kita buat entri, kan akan ada sampai tajuk entri kan. haa, dengan menggunakan link.my ni, korang dapat link yang pendek dan senang untuk korang share. cumanya yang jadi masalah bila, orang yang klik link.my ni akan sampai ke link iklan dahulu baru ke link blog kita.


korang tahu adfly ? haa, lebih kurang macam tu la. meh aku kongsi kan tutorial kalau jadi macam tu.
Bila korang klik lynk.my tu korang akan sampai ke sini .
Contoh lynk.my : http://lynk.my/4ETE

langkah-langkahnya :


  1. Link.my ni ada bertujuan memendekkan link blog atau lin entri korang yang sedia panjang tu.
  2. Bila korang klik link tersebut. dia akan keluar dulu ke iklan link.my .
  3. korang tengok dekat bahagian atas belah kanan.
  4. dia akan kira 5 second. haa, lepas 5 second tu , korang klik bahagian tu. 
  5. kemudian korang akan ke blog yang asal. simple je kan !
Mudah je, cumanya kena tunggu kejap la kan. instead of korang boleh terus ke blog yang korang nak tuju tu kan. Betul ke Lynk.my ni boleh menjana pendapatan kepada blogger ? nanti aku update semula ya.

lek lu, kita kena sabar kan. hehehe

itu sahaja untuk hari ini. Selamat tahun baru 2016 !

Sekian.

1 comments

If you are looking into generating cash from your traffic via popup ads, you can try one of the most established companies - PopCash.


EmoticonEmoticon