11 July 2017

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017

Perlawanan tumpuan malam ni weh ! haha mesti korang tak sabar nak tengok perlawanan liga super di antara Perak dan Selangor. Untuk Pengetahuan korang kan, Perak vs Selangor di katakan perlawanan El Classico Liga super tau. jadi mesti ramai yang nak tengok perlawanan ni kan.

Bagi yang nak tengok siaran langsung, korang boleh tengok di tv 9 atau pun melalui live streaming yang aku nak kongsikan di bawah ni. Selamat Menonton !

Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017
Live Streaming Selangor Vs Perak 11 Julai 2017 

LIVE STREAMING SELANGOR VS PERAK


Pautan 1

Cara tengok Live Streaming

1. Klik Pautan Di atas.
2. Tunggu 5 saat
3. Tekan Skip Ads
4. Dah boleh tengok.
5. Selesai

Jangan lupa kongsikan Live Streaming Selangor vs Perak ni dengan kawan-kawan lain. Jangan tengok sorang, kesian member-member. hahaha Selamat menonton .

Read More

10 July 2017

Biodata Syafiq Kyle

Biodata Syafiq Kyle. Pelakon yang semakin meningkat naik ini bernama syafiq kyle. Beliau sekarang ini terkenal dengan wajahnya yang kacak dan juga romantik bila di dalam drama. Maka sebab itulah dia menjadi kegilaan rakyat malaysia sekarang ni selain dari Fattah Amin.


Biodata Syafiq Kyle
Biodata Syafiq Kyle

BIODATA SYAFIQ KYLE



Nama Penuh : Mohd Syafiq Syamim Bin Abdul Razak
Nama Artis : Syafiq Kyle
Asal : Kuala Lumpur
Umur : 24 tahun .
Instagramhttps://www.instagram.com/syafiqkylez/?hl=en

Biodata Syafiq Kyle
Biodata Syafiq Kyle


Syafiq kyle memang antara pelakon yang lambat panas. Kalau tak silapp aku, beliau dah lama jadi pelakon tetapi sekarang barulah namanya menjadi sebutan. tapi itulah orang cakap rezeki dia kan. Kita pun tak tau rezeki kita macam mana kan.

Ada tak peminat-peminat syafiq kyle dekat sini ? Jom share Biodata Syafiq Kyle ini di facebook korang. mana tau lepas ni makin ramai yang minat dekat dia kan. sekarang ni dah ramai yang move on dari fattah amin kepada syafiq kyle dah. hehe fames dia lepas ni.

Sekian .

Read More

06 July 2017

Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Salah satu bidang mencari rezeki tambahan adalah dengan menjadi seorang phographer. Ini bukan berkaitan dengan drama mencintaimu Mr Photographer yer hehehe. aku tau drama ni makin viral jadi semua akan terikut-ikut trend lepas ni kan.


Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi
Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi

Berbalik kepada kerja sebagai seorang photographer bukanlah mudah, aku ada kawan dan rakan facebook yang berkerja part time sebagai photographer . Banyak kali juga mereka merungut dengan sesetengah pelanggan yang nak harga murah untuk khidmat mereka. sedangkan mereka juga cari makan betul tak.

Tapi bila sekali dapat job, memang masyuk lah kan. tambah-tambah yang bujang ni . hehehe

Nasihat orang lama, selalu suruh kita belajar dulu selok belok bisnes sebelum terjun kedalam bidang tersebut. Bagi yang nak jana pendapatan dengan Bisnes fotografi, ada satu panduan yang sesuai untuk korang guna sebagai panduan untuk korang berjaya dengan bisnes korang tersebut.

Panduan tersebut adalah PANDUAN BISNES FOTOGRAFI .


Korang tahu income photographer boleh mencecah rm 7000 tau ! memang rugi kalau korang tak cuba try bisne fotografi ni. Mesti ramai yang tanya, kena ada ijazah ke untuk buat bisnes fotografi macam ni ? jawapannya adalah tidak ! budak lepas spm pun boleh buat. Yang penting kena ada minat dan tahu selok belok dia.

Nak tahu selok belok dia kenalah ada ilmu, nak ada ilmu kena dapatkan panduan bisnes fotografi ini. panduan ini di tulis oleh pakar dalam bidang ini dan yang pentingnya mereka ini adalah orang yang boleh di percayai.


Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi
Peluang Jana Pendapatan Dengan Bisnes Fotografi


Korang nak gaji 7k ? gilaa lah sapa tak mau kan. jom ! try masuk bidang ni pula. mana tau rezeki korang kan .

Bagi yang berminat nak dapatkan panduan bisnes fotografi ,

dapatkan di sini - Bisnes Fotografi .

Semoga berjaya.

Sekian.

Read More

05 July 2017

5 Strategi Bina Nama Blog Sendiri

Assalamualaikum, hari ni aku nak sembang sikit pasal blog. Lama kan kita tak sembang - sembang , sebelum ni aku sembang passal rahsia taobao, tapi untuk kali ini kita sembang pasal macam mana nak bina nama blog sendiri. dalam bahasa mudahnya adalah macam mana nak lariskan blog.

Pertamanya, sebelum kita pergi jauh. nak lariskan satu produk atau jenama , kita kenalah letakkan diri kita seperti seorang penjual barang. nak lagi mudah faham, letakkan diri hangpa macam dato seri vida dan dalo aliff syukri .

5 Strategi Bina Nama Blog Sendiri


Dua jutawan produk kosmetik ini membuat promosi gila-gila dengan menggunakan satu teknik yang akhirnya menyebabkan orang ramai mengingati mereka dan produk jenama mereka

haaaa

kita pun nak kena promosikan blog kita macam tu lah. cumanya method dan cara mungkin berbeza. baik kalau korang nak tahu 5 strategi bina nama blog sendiri adalah seperti berikut :

1. Warna Blog - bina identiti blog supaya orang mudah ingat blog kita. bukan sekadar update entri dan orang datang baca dan orang lupa. rugi - rugi .

2. Tagline - ada sesetengah blog ada tagline tersendiri . jadi binalah tagline anda. macam dsv , dia dengan pamoga dia sehingga orang dah lali dengan tagline tu . hehe

3. Nama Blog - Ringkas dan Padat dan Mudah Ingat . otai blogger selalu kata , pilih yang 4 suku kata sahaja. pandai-pandai korang lah yer.

4. - Ulang-ulang - ulang selagi boleh nama blog atau tagline blog korang supaya orang boleh ingat. jangan putus asa. benda ni memang makan masa.

5. Gunakan bahasa perantaraan yang selesa - Macam untuk blog ini aku gunakan bahasakan aku sebab bagi aku ia lebih selesa untuk aku dan pembaca .*klau tak selesa, komen tau. hehe

Cukup dah 5 benda ni untuk bina nama blog sendiri. secara mudahnya kita nak orang ingat blog kita. bila depa ingat, depa akan mai dan mai bila-bila masa yang depa nak. jadi kena bijak untuk tarik perhatian pembaca.

Memang benda ni makan masa, buat dengan santai insyaallah kita akan berjaya.

Aku harap 5 strategi Bina nama blog sendiri ini membantu korang untuk duduk dan berfikir cara untuk membina blog yang mantap dan terbaik. lepas dah ada base, boleh lah jana pendapatan yang padu. wow !

nanti kita sembang dalam entri lain pula.

Sekian.

Read More

03 July 2017

Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia

Assalamualaikum. Baru-baru ni aku ada cerita pasal taobao.com . Betul tak ? tapi ramai yang akan pening jika buka laman web taobao.com . Sebabnya adalah dia gunakan bahasa china sebagai bahasa utama.

Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia
Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia



CARA BELI BARANG BORONG DENGAN TAOBAO MALAYSIA



Aku sendiri cuba nak tukar bahasa, tapi tak berapa pandai lah sangat kan. hahaha jadi aku cari cara mudah nak shopping dengan taobao. lepas tu aku jumpa beberapa laman web cawangan taobao yang ada di Malaysia.

Antaranya adalah Ezbuy dan SGShop.

Korang boleh gunakan kedua-dua laman web ini untuk shopping dengan taobao.com

Kalau korang guna SG shop , ia lebih mudah nak faham sebab dia gunakan bahasa inggeris. dan kedai-kedai yang ada dalam dia tu pun dari kedai-kedai yang ada di taobao.com.

Jadi, kalau korang nak borong sakan barang dari china, boleh guna Sgshop tu ya.

Bagi yang tak tahu cara nak borong barang dengan taobao.com , aku cadangkan korang dapatkan panduan rahsia taobao.com ni. aku pernah cakap sebelum ni , yang panduan ni di tuli oleh orang yang hebat dalam dunia digital.

jadi memang rugi kalau korang tak grab panduan ni. terutamanya yang selalu dan perlukan barang-barang dari china ni.


Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia
Cara Beli Barang Borong Dengan Taobao Malaysia


Korang yang berminat , dapatkan di sini - Panduan rahsia taobao.com .

Lepas ni mesti akan memudahkan kerja korang nak shopping dengan taobao ni. kemudian, korang jual barang bisnes korang tu dan duit pun masuk berkepuk-kepuk. fuhh lepas ni neelofa pun usha kau jer lah .

hahaha

 

penutup,

Sebenarnya, laman web taobao ni enjadi tumpuan sebab harga dia jauh lebih murah dari laman web online yang lain. jadi, sebab tu otai-otai bisnes sanggup berhabis duit ke china nak beli semata-mata nak beli barang dari sana.

kualiti barang dari sana pun makin baik. sekarang tak perlu lagi susah-susah ke sana sebabnya dah ada taobao.com, kita hanya order dan tunggu barang sampai.

jangan kena tipu sudah lah, kalau tak mau kena tipu, korang dapatkan panduan yang aku beri kan tu ya.

Sekian.

Read More

01 July 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017

Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017. Perlawanan pusingan kedua Liga super akan berlangsung pada hari ini iaitu pada 1 julai 2017. Untuk pilihan perlawanan, aku pilih perlawanan antara kedah vs Perak untuk aku kongsikan live streaming.


Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017
Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017


Bagi yang tak tahu, perlawanan malam ini di antara kedah dan perak akan di tayangkan di tv 3. jadi yang mana tak berkesempatan nak tengok tv3 , korang layan Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 ni yer.

LIVE STREAMING KEDAH VS PERAK 


Pautan 1  Pautan 2

** Link akan di update sebelum perlawanan.

Cara menonton .

1. Klik link di atas .
2. Tunggu 5 saat dan klik " skip ads "
3. Selesai dan selamat menonton.

Jom share entri Live Streaming Kedah Vs Perak 1 Julai 2017 dengan rakan-rakan lain. Mungkin depa pun nak tengok bola malam ni kan. simpan siap-siap nanti senang nak tengok.

Sekian.


Read More

30 June 2017

Panduan Beli Barang dari China

Panduan Beli Barang dari China.  Keseronokan peniaga atau pemborong barang dari china menyebabkan kita pun teringin nak cuba nasib. betul tak ?

Beli barang banyak-banyak, lepas tu harga dia murah pulak tu !

Panduan Beli Barang dari China
Panduan Beli Barang dari China 



Tapi macam mana ? sebab tu kena ada panduan beli barang dari china .

Kalau tak korang akan alami pengalaman kena tipu beli barang dari china.

PANDUAN BELI BARANG DARI CHINA .


Ramai yang dah cuba dapatkan panduan ini. Mereka cari sebab nak buat study sebab takut kena tipu dengan penjual dari china.

Memang bagus panduan ni sebabnya selain dia bagi korang tips elak di tipu , korang juga akan dapatkan informasi mengenai macam mana nak untung dari pembelian dari china ini.

Panduan yang aku maksudkan itu adalah rahsia Taobao.com .

Di tulis sendiri oleh orang yang KENA TIPU ketika beli barang dari china. lepas kena tipu , dia cuba dan cuba yang akhirnya sekarang ni dialah paling masyukkk sekali .

dia tulis sebab nak bantu korang yang nak jadi macam dia.

jadi, kalau korang nak kaya ! korang kena dapatkan rahsia taobao.com ni.

Dapatkan di sini - Panduan Rahsia Taobao.com .




Aku kongsikan panduan ni dengan korang sebab, aku yakin dengan penulis panduan ni . aku kenal dia dan aku dah tengok kejayaan dia. jadi tak mustahil korang pula akan jadi macam dia. yang penting , kena dapatkan rahsia taobao ni dulu .

lepas tu insyaallah rezeki akan masuk .

Ingat, orang yang nak berjaya dia tak akan tinggal entri ni selagi mana dia tak dapatkan panduan beli barang dari china yang aku nak bagi tu. dapatkan segera dan mula bergerak.

semoga berjaya.

Sekian .

Read More

27 June 2017

Pengalaman Ditipu Ketika Beli Barang Dari China

Pengalaman Ditipu Ketika Beli Barang Dari China
Pengalaman Ditipu Ketika Beli Barang Dari China

Pengalaman Ditipu Ketika Beli Barang Dari China. Dalam ke ghairahan kita memborong barangan dari china, kita kena sedar yang ada ketika kita berdepan dengan risiko. Ya , risiko untuk ditipu oleh penjual di sana.

Bagi mengelakkan dari di tipu hidup-hidup dan akhirnya menyebabkan anda kerugian. Ikuti pengalaman lelaki ini ditipu ketika beli barang dari china.

PENGALAMAN DITIPU KETIKA BELI BARANG DARI CHINA


Atas kertas, nak memborong barang-barang fizikal dari China kadangkala nampak mudah.Tapi hakikatnya saya pernah ditipu dan telah melakukan pelbagai kesilapan di dalam menjalankan bisnes borong ini .Ia mengakibatkan saya kerugian beberapa ribu ringgit dan terpaksa menghadapi pelbagai masalah. Antaranya :
  1. Ditipu oleh pembekal. Sudah order dan bayar tapi... barang tak sampai-sampai!.
  2. Stok sampai, tapi tak boleh pakai langsung!
  3. Tersalah pilih stok, yang menyebabkan barang susah untuk dijual.
  4. Paling memalukan... kena "sound" di kaunter PosLaju sebab tak pandai bungkus barang.. pergh!.
Masalah-masalah ini ada yang menyebabkan saya rugi begitu banyak wang, masa dan tenaga.Tuhan saja yang tahu perasaan saya pada masa itu.

dari,
Tuan Nigel

Lumrah lah kan, bila ada orang nak ambil kesempatan dekat kita ni macam macam dia boleh buat. Kita yang baik ni lah yang asyik kena tipu. Yang lebih sedih bila kita terdesak dan tak ada duit back up untuk sambung bisnes tu selepas kena tipu.

akhirnya bungkus lah jawabnya. Sebab tu kita kena belajar dari PENGALAMAN DI TIPU BELI BARANG DARI CHINA ni sebab nak elakkan dari kita di tipu di kemudian hari.

Aku ada cadangan panduan untuk korang, panduan yang di tulis sendiri oleh Tuan Nigel untuk korang yang nak borong barang dari China. Lepas korang dapatkan panduan ini, pelbagai ilmu mengenai borong barang dari china korang akan lebih faham dan lebih hebat.

Panduan tersebut di beri nama Rahsia Taobao .

Antara isi kandungan Rahsia Taobao ini adalah :

1. Teknik Mencari Produk Pasti Laku.

2. Produk Yang Perlu Di elakkan

3. Langkah demi langkah membuat pembelian dengan Taobao.com.

dan banyak lagi.

Bagi yang berminat, dapatkan di sini - Rahsia Taobao.com

Bagi yang ada bisnes sendiri, aku cadangkan korang beli rahsia taobao ni. ramai dah yang berjaya dan masyukk. kalau korang lepaskan peluang ni, mungkin kereta BMW mewah tu, korang boleh tengok je la. ermm

Kesimpulan.

Nak beli barang dari china ni bukan mudah. ramai yang kena tipu tapi depa dok senyap jer tak bagitau orang lain. Yang ada semua yang berjaya sahaja. tapi bila kita sendiri cuba, kita pula yang kena tipu. jadi aku harap korang gunakan betul-betul pengalaman Tuan Nigel ni supaya korang berjaya dalam bisnes korang.

Selamat mencuba.

Entri sebelum : Tips cuci Kipas Siling

Sekian.

Read More

19 June 2017

Tips Mudah Cuci Kipas Siling

Tips mudah cuci kipas siling. Haaa nak sambut raya ni kan mesti ramai yang nak kemas rumah, nak bersih itu dan ini kan. jadinya aku nak kongsikan beberapa tips untuk korang yang nak cuci kipas siling. haaa, mesti korang rasa susah sebab dia tinggi lepas tu susah nak sampai lak kan. jangan risau aku ada tips untuk korang.


Tips Mudah Cuci Kipas Siling
Tips Mudah Cuci Kipas Siling
**Gambar background sumber google

TIPS MUDAH CUCI KIPS SILING


Barang yang di perlukan.

1. Sarung bantal.

bantal letak tepi. hahaha.

Cara Cuci Kipas Siling.


1. masukkan bilah kipas kedalam sarung bantal.
2. tarik dua atau 3 kali supaya habuk pada kipas keluar.
3. tengok perubahan dia.
4. habuk akan melekat pada sarung bantal tersebut.
5. selesai.


Selain itu, tujuan utama CUCI KIPAS SILING adalah untuk melajukan semula kipas dan juga mengelakkan kotoran seperti habuk turun ke lantai seperti salji di musim sejuk.


Jom kongsikan tips cuci kipas siling ini dengan rakan-rakan lain. ataupun adik beradik korang yang nak cuci kipas nanti. hehehe semoga bermanfaat.

sekian.

Read More

18 June 2017

Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus Malaysia

Semakin hari makin ramai yang meminati jenama Iphone. Terutama Iphone 7 dan Iphone 7 plus yang terbaru ini. Kedua-dua model iphone ini mempunyai ciri terkini sehingga menarik minat pengguna untuk membeli dan memilikinya. 

Selain dari IPHONE 7 dan IPHONE 7 PLUS , Syarikat pengeluar mereka tengah bersemangat untuk mengeluarkan Iphone 8 tidak lama lagi. Sudah asti pengguna di Malaysia tidak sabar untuk memilikinya tidak lama lagi.


Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus.



Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus Malaysia

Iphone 7 



Rose Gold, Gold, Silver , Black ,Jack Black

Capaccity, 32 gb , 128 gb 256gb

Splash, water and dust resistant

Camera : 12 Mp

Optical image stabilisation
Six‑element lens
Quad-LED True Tone flash
Panorama (up to 63 megapixels)
Sapphire crystal lens cover
Backside illumination sensor
Hybrid IR filter
Autofocus with Focus Pixels
Tap to focus with Focus Pixels
Live Photos with stabilisation
Wide colour capture for photos and Live Photos
Improved local tone mapping
Body and face detection
Exposure control
Noise reduction
Auto HDR for photos
Auto image stabilisation
Burst mode
Timer mode
Photo geotagging

Video:



  • 4K video recording at 30 fps
  • 1080p HD video recording at 30 fps or 60 fps
  • 720p HD video recording at 30 fps
  • Optical image stabilisation for video
  • Optical zoom at 2x; 6x digital zoom (iPhone 7 Plus only)
  • Quad-LED True Tone flash
  • Slow-motion video support for 1080p at 120 fps and 720p at 240 fps
  • Time-lapse video with stabilisation
  • Cinematic video stabilisation (1080p and 720p)
  • Continuous autofocus video
  • Body and face detection
  • Noise reduction
  • Take 8-megapixel still photos while recording 4K video
  • Playback zoom
  • Video geotagging


Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus Malaysia
Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus Malaysia



Facetime HD Camera :


  • 7-megapixel photos
  • 1080p HD video recording
  • Retina Flash
  • ƒ/2.2 aperture
  • Wide colour capture for photos and Live Photos
  • Auto HDR
  • Backside illumination sensor
  • Body and face detection
  • Auto image stabilisation
  • Burst mode
  • Exposure control
  • Timer mode

  • Iphone 7 Plus


Kebanyakkanya sama dengan Iphone 7 kecuali seperti berikut :

Camera :

  • 12-megapixel wide-angle and telephoto cameras
  • Wide-angle: ƒ/1.8 aperture
  • Telephoto: ƒ/2.8 aperture
  • Optical zoom at 2x, digital zoom up to 10x






Maklumat lanjut boleh rujuk pautan ini : https://www.apple.com/my/iphone-7/specs/
Bagi yang berminat nak beli Iphone 7 dan Iphone 7 Plus secara online, boleh beli menerusi link di bawah :

1. Apple Store .
2. Lazada : 
**gambar sumber google

Konklusi,

Spesifikasi Iphone 7 dan Iphone 7 Plus ini memang menarik. Terutama yang meminati gambar-gambar cantik . Pasti puas hati bila beli Iphone 7 Plus dan Iphone 7 ni. Bagi yang berkemampuan boleh beli dekat pautan yang aku kongsikan di atas ni ya.

Sekian.



Read More